NM kvalik og seriestart!

onsdag, 22 mars 2017

En lang vinter med treninger og treningskamper er snart tilbakelagt.  Vi har og fått på plass en spennende spillertropp. Og sesongplanlegging og humøret i gruppen oppleves som godt.  Hva kan vi vente oss av A-lagets gutter i NM-kvaliken og i en tett og spennende avdeling i «nye» 4. divisjon?

Treningsoppmøte har vært stort i vinter og vi har vært plaget med lite skader. Fire spillere ligger et hakk over de andre når det gjelder treningsoppmøte; Kasper, Lars Martin, Bendik L og Jørn Erik har alle opp mot 100 % oppmøte i vinter.  Og det er flere, Sindre, Lars-Erik, Simen G, Simen Ø og Jesper, som kommer rett bak. Vi tror at en spillergruppe, som har trent mye, fører til at vi kan ha et lag som tåler en trøkk når alvoret starter.

Vi har så langt spilt åtte treningskamper; Det har gitt oss fem seire, en uavgjorte og to tap mot motstandere fra 3. og 4. divisjon. Vi har i disse kampene skåret mye mål, men samtidig sluppet inn nesten like mange. Det skaper litt utfordringer. Særlig når vi skifter litt hvilket system vi skal spille etter. Bakgrunnen for dette er at vi regner med at vi kommer til å føre mange flere kamper i 4. divisjon enn vi gjorde i 2016 i 3. divisjon. Og med litt mer offensiv tankegang skaper vi mer fremover, samtidig som vi blir litt mer sårbare fremover. Jeg tror imidlertid at vi skal at mye av den defensive organiseringen på plass når alvoret tar til.

Spillertroppen er stort sett satt. Vi håper fortsatt å se en eller to fra fjorårets tropp, som foreløpig ikke er i gang. Og vi har også åpen en plass til for den riktige spilleren. Troppen er forholdsvis ung, med noen nye ansikter inn. Særlig ny offensiver krefter mener vi å ha på plass med Nicolai Johansen, Bendik Kolberg  og Christoffer Kelle. Samtidig blir det viktig at våre mest rutinerte og gode spillere, som kaptein-trioen Marius Bratland, Jørn Erik Larsen og Pål Andre Amundsen tar enda mer ansvar. Vi håper også de 11 spillerne fra de purunge årsklassene 95, 96 og 97 vil utvikle seg enda mer kommende sesong.

NM kvaliken 29. mars kl. 18.00 mot divisjonskollega Hasle-Løren blir spennende. Vi vet vi møter et godt fotballag, ledet at den tidligere proffspilleren Jonny Hanssen. Vi vet samtidig at vi ønsker å komme oss videre til neste kvalikrunde. For spillerne og klubben ville det vært morsomt om vi kom oss til første ordinære runde i NM og kanskje fikk et storlag til Manglerud. Men da må Hasle-Løren og et lag til først slås!

Bare tre dager etter NM er det serieåpning i 4. divisjon, hjemme mot Ski. Målet for oss er å kjempe i toppen av divisjonen. Det krever litt, men slik laget og gruppen fungerer håper og tror vi at vi skal kunne utfordre lagene i avdelingen. Vi oppfatter Nordstrand, med sin toppsatsning, som en soleklar avdelingsfavoritt, og at det kommer til å bli jevnt bak de. Derfor trekker vi ikke frem flere lag, men mener at det er mange gode lag i avdelingen.

Vi håper å se flest mulig til kamp 29. mars og seriestart noen dager etter – på Manglerud kunstgress.

Fotballhilsen fra

Atle Jan