Fortjent seier mot Skeid 2

Fortjent seier mot Skeid 2

tirsdag, 23 august 2016

Tredje serierunde etter ferie endte med 2-1 seier over Skeid 2 hjemme på Manglerud kunstgress. Vi har stort sett kontroll på et ungt Skeidlag, men etter at de reduserer i midten av 2. omgang sprer det seg litt usikkerhet i laget. Men alt i alt en fortjent seier, hvor Eirik S Karlsen og Marius Arnesen skårer målene våre.

Manglerud Star – Skeid 2 2-1 (2-0) på Manglerud kunstgress

Mål: Eirik S Karlsen 24 (Jørn Erik Larsen), Marius Arnesen 36 (Morten Granan)

Gult kort: Jørn Erik Larsen

Tilskuere: 50

Manglerud Stars lag: Grim Sjøstedt, Eirik S Karlsen, Jørn Erik Larsen, Marius Bratland, Simen Øyum, Morten Granan (Henry Gulbrandsen 55), Sindre Grytnes, Henning Jøndal, Simen Goplen (Lars Martin Tyldum 75), Marius Arnesen (Lars-Erik Loennechen 75), Bendik Larsen (Kanojen Kanathan 80)

Ubenyttede reserver: Timan Taagholi, Pål Andre Amundsen

 

Pål Andre Amundsen var tilbake i troppen etter langtidsskade

 

Høstsesongen er i gang for A-laget. Vi startet med et unødvendig tap mot Grei, hvor «ferietid» straffer oss. Vi følger opp med 1-1 borte mot Korsvoll hvor vi spiller en god kamp, selv om vi også i den kampen har mange fravær. I går fortsetter vi fremgangen med en solid 2-1 seier over Skeid 2.

Med omlegging til nytt seriesystem må en komme blant de 4-5 beste i avdelingen for å komme med i den landsdekkende 3. divisjonen sesongen 2017. Etter en meget ujevn vårsesong blir det en vanskelig oppgave, men målet må være å klatre opp mot midten av tabellen frem mot siste seriekamp i oktober.

Til tross for at poenghøsten har vært svak så langt, har gutta og teamet rundt laget holdt humøret oppe og har valgt å se fremover. Vi har en god miks av unge og rutinerte spillere og de spillerne som nå bidrar er det som kommer til å bære laget fremover.

Skeid 2 stilte med en ung tropp mot oss. Men talentfabrikken har ord på seg til å trene godt og spille teknisk fotball med stor bevegelighet. Vi viste at om vi holdt de fra livet de første 20 minuttene, ville vi gradvis ta over kampen. Og slik ble det. Jevnt første kvarter, før vi overtar omgangen og skårer to mål. Først får vi frispark på vår venstreside. Jørn Erik Larsen slår inn foran mål hvor Eirik S Karlsen skårer. Dette er Eiriks første mål for MS, og meget fortjent fra gutten som har vært en strålende tilvekst. Så 10 minutter senere kommer 2-0. Morten Granan blir satt opp på høyrekanten og hans tidlige innlegg møter Marius Arnesen og flikker i mål. Vi fortsetter å styre kampen inn mot pause, uten at det skapes mange store sjanser mot et defensivt Skeidlag.

Enighet i pausen om å gå ut å gjøre samme jobb som i 1. omgang. Vi tar tak og totalt styrer omgangen de første 30 minuttene. Skaper lite, men holder ballen på Skeids banehalvdel og har stort fokus på gjenvinning. Så et kvarter før slutt slurver vi om igangsettingen bakfra og gir Skeid en overgang. Den benytter de og reduserer til 1-2. Dette skaper usikkerhet blant våre spillere, og det siste kvarteret blir en kamp for å holde Skeid fra livet. Det klarer vi og vi kan juble for en fortjent seier. 

 

Junioren Kanojen Kanathan er i gang på A-laget

 

For tiden er vi et lag som står godt sammen. Gutta jobber sammen og ofret seg for hverandre. Vi er litt mer kyniske i spillestilen. I stede for bare småspill bakfra, som vi i vår ble ekstremt straffet for, jobber vi med å få variasjon i spillet. Her lykkes vi bra for tiden.

Unggutta stiller også opp; Junioren Simen Øyum har endelig fått trent godt, vært skadefri og fremstår som en bauta i forsvaret. Førsteårsseniorene Bendik Larsen, Henry Gulbrandsen og Lars Martin Tyldum vokser for hver kamp. Utfordringen for disse er å ha kontinuitet i treningsarbeidet, prioritere riktig og ikke minst kjøre mye egentrening. Junioren Kanojen Kanathan har fått spilletid i de to siste seriekampene, og viser at han kan nå langt med fotballen, om de riktige valgene blir gjort. I tillegg har unggutten Sindre Grytnes tatt sjumilssteg sentralt på midtbanen. Vi har også i det siste latt oss imponere av veteranen Henning Jøndal, som ser ut til å ha knekt koden. Han flytter føttene raskere og bruker rutinen i spillet sitt. Keeperplassen har vært litt utfordrende denne sesongen. Timan Taagholi og Grim Sjøstedt har skiftet en del på hvem som har stått. De to siste kampene er det Grim som har voktet målet, med hell og rutine. Men konkurransen fortsette mellom to solide keepere.

Vi takker Skeid for kampen og ønsker de lykke til resten av sesongen.